www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Вівторок, 16 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
27.11.2019 № Р-228 "Про хід виконання у 2019 році Програми розвитку культури у Царичанському районі на 2016-2020 роки"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

27.10.2019 смт Царичанка № Р-228/0/385-19

Про хід виконання у 2019 році Програми
розвитку культури у Царичанському
районі на 2016-2020 роки


З метою посилення державної підтримки культури в районі, підвищення її ролі у розвитку демократичного громадянського суспільства, створення сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив з урахуванням місцевих особливостей у 2016 році на сесії районної ради прийнята Програма розвитку культури у Царичанському районі на 2016-2020 роки (далі – Програма).
На даний час в районі налічується 35 закладів:
19 закладів клубного типу (1 – ККЗ «Центр культури та дозвілля»; 14 – сільських Будинків культури; 4 – сільських клуби);
14 бібліотек (1 - КЗК «Царичанська центральна бібліотека» та 13 сільських бібліотек);
КПНЗ «Царичанська школа естетичного виховання»;
КЗК «Комплексний музей історії».
При існуючій мережі і фінансуванні галузі особливо гостро стоїть проблема з кадрами. Якісний склад працівників культури за віком свідчить, що 32% - працюючі особи передпенсійного та пенсійного віку.
У межах виконання заходів щодо вдосконалення культурно-мистецької діяльності та матеріально технічної бази закладів культури у звітному періоді
виготовлені проектно-кошторисні документації та отримано позитивні висновки державної будівельної експертизи на наступні види робіт:
«Капітальний ремонт покрівлі КПНЗ «Царичанська школа естетичного виховання» Царичанської селищної ради за адресою: квартал Слави, 5»(99,96 тис. грн);
«Капітальний ремонт покрівлі КЗК «Царичанська центральна бібліотека» Царичанської селищної ради за адресою: вул. Театральна, 16 г» (81,22 тис. грн);
«Капітальний ремонт будівлі КЗК «Царичанська центральна бібліотека» Царичанської селищної ради з енергозберігаючими заходами за адресою: вул. Театральна, 16 г» (93,78 тис. грн).
У стадії завершення роботи щодо капітальному ремонту ККЗ «Зорянський сільський будинок культури» за адресою: вул. Центральна, 64, с. Могилів, Царичанський район, Дніпропетровська область (місцевий бюджет - 806,53 тис. гривень).
За звітний період Ляшківською сільською радою проведені капітальні видатки – 1 931,8 тис. грн (31,5 тис. грн – місцевий бюджет; 1 900,3 тис. грн – державний бюджет) на виконання ремонтних робіт згідно з наступними проектами:
робочий проект капітального ремонту КЗК «Ляшківський сільський Будинок культури» за адресою: вул.Центральна,1, с.Ляшківка, Царичанського району, Дніпропетровської області – 12,5 тис. грн (місцевий бюджет);
капітальний ремонт КЗК «Залеліївський сільський Будинок культури» за адресою вул.Чкалова, 8а, с.Залелія, Царичанського району, Дніпропетровської області (19,0 тис. грн – місцевий бюджет, 1 900,3 тис. грн – державний бюджет).
Китайгородською сільською радою виготовлена проектно-кошторисна документація «Капітальний ремонт комунального клубного закладу «Китайгородський сільський Будинок культури» та отриманий позитивний експертний звіт НДІ «Проектреконструкція» №663/Е/19 від 12 червня 2019 року.(ПКД – 95,5 тис. грн, експертний висновок – 6,8 тис. гривень).
Загальна сума коштів виділених на вищезазначені види робіт становить 3 115,6 тис. гривень.
З метою оновлення технологічного та технічного стану закладів культури району Царичанською селищною радою фактично профінансовано та освоєно 240,14 тис. грн, з яких:
11,5 тис. грн – придбання вхідних дверей в ККЗ Преображенський сільський клуб,
40,0 тис. грн – придбання комплекту звукопідсилювального обладнання в ККЗ Прядівський сільський будинок культури,
0,74 тис. грн – придбання книг до КЗК «Царичанська центральна бібліотека» Царичанської селищної ради,
12,9 тис. грн. – придбання банерної сітки до сцени в ККЗ «Центр культури та дозвілля» Царичанської селищної ради.
За рахунок субвенції з обласного бюджету для Могилівського сільського будинку культури було придбано проектор на суму 10 тис. гривень.
Загальна сума видатків становить – 250,1 тис. гривень.
За час дії Програми не допускалась заборгованість з виплати заробітної плати, ритмічно здійснювалось поточне фінансування. Відповідно до вимог чинного законодавства забезпечено своєчасно і в повному обсязі виплату заробітної плати із урахуванням збільшення розміру мінімальної заробітної плати.
За дев’ять місяців 2019 року фонд бібліотек району поповнився 119 примірниками книг на суму 13,0 тис. грн, у тому числі: за рахунок книг, отриманих з обласної наукової бібліотеки за державною програмою"Українська книга" - 82 примірники на суму 9,2 тис. грн, з обмінного фонду обласної дитячої бібліотеки - 37 примірників на суму 3,8 тис. гривень.
У клубних закладах району працює 106 клубних формувань (з них для дітей – 62), які охоплюють 1367 чоловік.
Результативність роботи працівників культури та дії Програми визначаються наявністю вагомих результатів, які демонструють таланти Приорілля. Щорічно кращі аматори району стають переможцями у районних, обласних, Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, беруть участь у міжнародних симпозіумах.
У листопаді 2018 року три колективи: зразковий хореографічний колектив “Натхнення” та народна студія “Петриківська витинанка” ККЗ “Центр культури та дозвілля”, ансамбль народної пісні “Орільчанка” ККЗ “Китайгородський СБК” підтвердили свої звання.
КПНЗ “Царичанська школа естетичного виховання” упродовж останніх років надає якісну мистецьку освіту та веде цілеспрямовану роботу щодо збільшення кількості учнів в закладі.
На постійному контролі перебуває питання охорони пам’яток борцям з нацизмом. За рахунок спонсорських коштів систематично проводяться косметичні ремонти пам’яток.

Виходячи з вищевикладеного, з метою активізації роботи щодо реалізації Програми розвитку культури у районі, керуючись Законами України “Про місцеві державні адміністрації”, “Про культуру”:

1. Інформацію начальника відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації Сабарні О.М. про хід виконання у 2019 році Програми розвитку культури у Царичанському районі на 2016-2020 роки взяти до відома.

2. Рекомендувати селищному та сільським головам:

1) сприяти збереженню існуючої мережі закладів культури, забезпеченню їх сучасною матеріально-технічною базою;

2) при формуванні бюджету на 2020 рік врахувати кошти для виготовлення технічної документації на будівлі, земельні ділянки, на яких знаходяться заклади культури;

3) провести реєстрацію права власності на вищезазначені об’єкти;

4) вирішити питання модернізації систем опалення закладів культури, з урахуванням енергозберігаючих технологій, залучивши до цього керівників сільгосппідприємств, фермерських господарств, приватних підприємців;

5) визначити балансоутримувачів пам’яток археології, архітектури, поновити охоронні дошки, охоронні знаки, інформаційні написи на пам’ятках, або в межах їх територій;

6) поліпшити умови інформаційного забезпечення населення шляхом комп’ютеризації бібліотек району.

3. Зобов’язати відділ культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації:

1) забезпечити в бібліотеках району продовження робіт щодо впровадження Універсальної десяткової класифікації;

2) постійно працювати над підвищенням професійної майстерності працівників закладів культури;

3) сприяти всебічному розширенню мережі гуртків та клубів за інтересами.

4. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 29.08.2018 № Р-308/0/385-18 “Про хід виконання Програми розвитку культури у Царичанському районі на 2016 - 2020 роки».

5. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на відділ культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.



Виконуюча обов’язки
голови райдержадміністрації О.Д.БАКУЛІНА
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор