www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
29.05.2019 № Р-103 "Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 23.04.2019 № Р-84/0/385-19 “Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 рокуˮ
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

29.05.2019 смт Царичанка № Р-103/0/385-19

Про хід виконання розпорядження
голови райдержадміністрації
від 23.04.2019 № Р-84/0/385-19
“Про організацію оздоровлення
та відпочинку дітей влітку 2019 рокуˮ

Відповідно до Закону України від 04.09.2008 № 375-VI “Про оздоровлення та відпочинок дітейˮ, регіональної Програми оздоровлення та відпочинку дітей у Дніпропетровській області на 2014-2021 роки, затвердженою рішенням Дніпропетровської обласної ради від 27 грудня 2013 року № 507-23/VІ, керуючись розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 19.04.2019 № Р-213/0/3-19 “Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 рокуˮ, відповідним розпорядженням голови райдержадміністрації від 23.04.2019 № Р-84/0/385-19 та з метою своєчасної організації повноцінного оздоровлення дітей і підлітків у літній період 2019 року райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування, відповідними підрозділами, адміністраціями освітніх закладів району здійснюються необхідні заходи, спрямовані на організацію оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків.
28 травня 2019 року стартує оздоровча кампанія 2019 року. Її фінансування заплановано за рахунок бюджетів територіальних громад району та районного бюджету. Всього на відпочинок дітей виділено 947 тис.грн: з районного бюджету - 67 тис.грн; бюджету Царичанської селищної ради - 622 тис.грн; Китайгородської сільської ради - 101 тис.грн; Могилівської сільської ради - 118 тис.грн; Ляшківської сільської ради – 39 тис. гривень.
На базі загальноосвітніх навчальних закладів працюватимуть 13 пришкільних таборів з денним перебуванням, у яких змістовним відпочинком буде охоплено 1329 дітей. З них, дітей пільгових категорій – 1276, а саме: дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування - 42; дітей, що перебувають на диспансерному обліку - 182; дітей учасників бойових дій на територіях інших країн та АТО - 48; дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей - 350; дітей з інвалідністю - 25: дітей працівників АПК та соціальної сфери - 377; обдарованих та талановитих – 252.
У 2019 році літня оздоровча кампанія у закладах освіти району розпочнеться 28 травня і триватиме впродовж 14-ти робочих днів, відповідно до Типового положення про дитячий заклад оздоровлення та відпочинку. Перебування дітей у таборах здійснюватиметься з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог і триватиме шість годин. Зокрема, Царичанський район - 30.05-19.06, Китайгородська ОТГ - 30.05-19.06, Ляшківська ОТГ- 29.05.-18.06, Царичанська ОТГ - 28.05-14-06, Могилівська ОТГ - 28.05-21.06 (Могилівська ЗОШ І-ІІ ст. - 03.06-21.06). В усіх закладах створені умови для організації дворазового якісного харчування, яке проводитиметься згідно з нормами та єдиним двотижневим меню, погодженим Головним управлінням Держпродспоживслужби Дніпропетровської області в Царичанському районі.
Планується забезпечення якісного харчування дітей з підвищенням калорійності за рахунок введення до раціону свіжих овочів, фруктів, соків. Прогнозована середня вартість харчування по району становитиме - 43,4 грн в день: у закладах освіти Царичанського району – 43 грн; Царичанської селищної ради – 38 грн; Могилівської сільської ради – 50 грн; Китайгородської сільської ради – 50 грн; Ляшківської сільської ради – 36 гривень.
Під час відпочинку з дітьми працюватимуть 106 педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу. Медичний контроль за станом здоров’я дітей, організацією харчування, дотриманням санітарно-епідеміологічного режиму в пришкільних таборах здійснюватиметься 13 медичними працівниками шкіл та ФАПів.
Планується забезпечення належних умов для ефективного оздоровлення дітей влітку шляхом упровадження сучасних здоров’я збережувальних та здоров’я формувальних освітніх технологій.
Для забезпечення виховної роботи в закладах планується проведення різноманітних тематичних, культурно-виховних заходів, спортивно-масових змагань, екскурсій та туристичних походів.
Планується проведення виховних заходів національно-патріотичного, культурно-мистецького, інтелектуально-пізнавального спрямування, еколого-натуралістичних екскурсій.
Здійснено відповідні заходи щодо організації роботи з охорони життя та праці.
На даний час у закладах завершено підготовку спортивних та ігрових майданчиків, ремонт спортивного обладнання.
Змістовно готуються до оздоровчої кампанії шкільні бібліотеки, музеї, органи учнівського самоврядування. Сформована нормативно-правова база забезпечення функціонування таборів.
Пришкільні табори повинні стати центром організованого дозвілля.
Планується охопити оздоровленням - 631 дошкільника, у тому числі: по Царичанському району - 17, сільських радах: Могилівській - 60, Китайгородській – 91, Ляшківській – 59, Царичанській селищній раді – 404. Діяльність дошкільних навчальних закладів району буде організовано відповідно до плану роботи на оздоровчий період.
Оздоровлення дітей дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей передбачено в позаміських таборах.
В оздоровчий період, крім функціонування пришкільних таборів з денним перебуванням на базах освітніх закладів району, планується організація роботи чотирьох позаміських оздоровчих закладів: ДОТ “Дзержинецьˮ, ДОТ ім. В.Дубініна, ДОТ “Комунарецьˮ та дитячого оздоровчого закладу санаторного типу “Орільˮ. Вирішується питання щодо функціонування п’ятого - ДОТ “Дорожникˮ ім. М.І. Грищенка ДП “Дніпропетровський облавтодорˮ ВАТ ДАК “Автомобільні дороги Україниˮ.
Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації в поточному році оздоровлено 25 дітей. У комунальному закладі “Дитячий оздоровчий центр соціальної реабілітації санаторного типу ˮПерлина Придніпров’яˮ Дніпропетровської обласної радиˮ за кошти обласного бюджету оздоровлено 15 дітей, у тому числі дев’ять з багатодітних сімей, два відмінники навчання, двоє дітей працівників з соціальної сфери та агропромислового комплексу села, одна дитина - внутрішньо переміщена, одна дитина з інвалідністю. Направлено на оздоровлення до державного підприємства України “Міжнародний дитячий центр “Артекˮ 5 дітей з багатодітних сімей; до державного підприємства “Український дитячий центр “Молода гвардіяˮ: 2 – з багатодітних сімей, 1 – позбавлена батьківського піклування, 1 – сирота, 1 – талановита дитина. Всього дітей по Царичанському району віком до 18 років 4090, з яких на диспансерному обліку знаходиться 1274 дітей та підлітків, що складає від загальної кількості 29%. З них, дітей до 14 років – 944, підлітків – 246, дітей-інвалідів 84. З початку року оздоровлено 1606 дітей, а саме: 553 – амбулаторно; 77 – стаціонарно; 9 – санаторно-курортним лікуванням; 27 – в денних стаціонарах; 940 – пройшли профогляди.
Оздоровчою кампанією в літній період 2019 року планується охопити 919 дітей, а саме: 150 – в денних стаціонарах; 108 – у відділеннях КЗ “Царичанська ЦРЛˮ ДОР; 155 – в обласних лікувальних закладах;40 – санаторно-курортним лікуванням; 412 – в амбулаторних умовах;51 – в інших лікувальних закладах області.
Протягом червня-серпня поточного року одним з першочергових завдань Царичанського районного центру первинної медико-санітарної допомоги є проведення профілактичних оглядів школярів, виявлення та оздоровлення дітей диспансерної групи.
Згідно з планом основних організаційних і санітарно-епідеміологічних заходів управлінням Держпродспоживслужби в Царичанському районі здійснено дієві заходи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року. Затверджено перелік необхідних документів, графік проведення планових перевірок функціонування оздоровчих та відпочинкових таборів на території району. Сформовано бригади спеціалістів для здійснення поточного санітарного нагляду за дитячими закладами. Здійснено обстеження стану готовності пришкільних таборів до роботи в оздоровчий період. Проведено семінар-нараду для працівників харчоблоків та медперсоналу, що працюватимуть в оздоровчий сезон. На даному етапі всі пришкільні табори готові до відкриття оздоровчої кампанії 2019 року.

Керуючись Законом України “Про місцеві державні адміністраціїˮ, з метою ефективного забезпечення функціонування влітку 2019 року пришкільних таборів з денним перебуванням і заміських стаціонарних оздоровчих таборів, які знаходяться на території району:

1. Інформацію про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 23.04.2019 № Р-84/0/385-19 “Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 рокуˮ взяти до відома.

2. Начальникові управління соціального захисту населення райдержадміністрації Омелян Г.А. взяти на постійний контроль забезпечення якісного, змістовного оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків району.

3. Рекомендувати керівникам сільськогосподарських формувань та організацій району, підприємств усіх форм власності, селищному та сільським головам розглянути та вирішити питання щодо надання матеріальної допомоги загальноосвітнім закладам району для організації дозвілля вихованців та оплати харчування дітей, які не мають соціальних пільг у пришкільних таборах.

4. Рекомендувати управлінню Держпродспоживслужби в Царичанському районі постійно контролювати дотримання санітарно-епідеміологічного режиму в пришкільних таборах та в інших стаціонарних оздоровчих закладах, які розташовані на території району.

5. Рекомендувати районному сектору Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області постійно контролювати стан протипожежної безпеки в закладах оздоровлення.

6. Рекомендувати Царичанському відділенню поліції Новомосковського ВП ГУ НП у Дніпропетровській області забезпечити охорону громадського порядку в місцях дислокації дитячих оздоровчих таборів.

7. Відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації посилити гурткову роботу та проведення культурних програм відпочинку для молоді.

8. Редакції районної газети “Приорільська правдаˮ забезпечити висвітлення на сторінках газети хід оздоровлення дітей та підлітків у районі.

9. Відділу освіти райдержадміністрації інформувати управління соціального захисту населення райдержадміністрації про хід оздоровчої кампанії у районі щомісячно до 15 числа.

10. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації надавати узагальнену інформацію до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації - до 20 червня , 20 липня, 20 серпня 2019 року та до 15 вересня 2019 року - про підсумки проведення оздоровчої кампанії.

11. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 20.04.2018 №Р-139/0/385-18 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року».

12. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на управління соціального захисту населення райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.



Голова райдержадміністрації Р.В. БУЛЕНОК
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор