www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 18 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
26.06.2019 № Р-122 "Про виконання у 2018 році районної цільової соціальної програми “Молодь Приорілля на 2012-2021 рокиˮ
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

26.06.2019 смт Царичанка № Р-122/0/385-19

Про виконання у 2018 році районної
цільової соціальної програми “Молодь Приорілля
на 2012-2021 рокиˮ

Відповідно до законів України “Про місцеве самоврядування в Україніˮ, “Про сприяння соціальному розвитку та становленню молоді в Україніˮ та з метою проведення цілісної молодіжної політики рішенням сесії районної ради від 20 березня 2012 року №117-14/VІ було затверджено районну програму “Молодь Приорілля на 2012-2021 рокиˮ.
Програмою передбачено створення системи всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію, формування необхідних для цього правових, гуманітарних та економічних передумов, надання соціальних гарантій.
У районі проводиться змістовна робота, спрямована на реалізацію державної молодіжної політики, окресленою вищезазначеною нормативно-правовою базою.
З місцевого бюджету виділяються цільові кошти, вирішуються кадрові проблеми, залучаються до співпраці організації та установи, причетні до роботи з молоддю, на базі ОТГ створюються центри, затверджуються програми та заходи.
Заслуговує на увагу організація роботи з даного питання у Царичанській ОТГ (голова Сумський).
Так, у 2019 році прийнято рішення щодо утворення молодіжної ради при Царичанській селищній раді, яка подала заявку та виграла грант від Міжнародної організації “Dobreˮ на суму 5 тисяч доларів для створення Молодіжного центру у громаді. Прийнята програма “Молодь Царичанської громади на 2019-2020 рокиˮ, якою передбачено фінансування у розмірі 187700 гривень.
Розроблена власна програма в Могилівській ОТГ “Молодь Могилівської ОТГ на 2019-2025 рокиˮ. Також на даний час відповідна програма розробляється у Китайгородській ОТГ.
Важливими заходами програми “Молодь Приорілля на 2012-2021 рокиˮ є участь школярів у Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін (202 учасники; 93- призери; 36-переможці; 25-учасники ІІІ етапу; 5- призери ІІІ етапу). Навчання у Дніпропетровському відділенні Малої академії наук України (16 – слухачі; 1 – захист роботи). Презентація дитячих талантів у фестивалі “Сузір’яˮ (470 учасників), де 30 учнів отримали дипломи І-ІІІ ступенів, кращі художні номери стали учасниками гала-концерту до Дня захисту дітей -2019.
Станом на 01.06.2019 в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації на обліку перебуває 509 молодих сімей, інвалідів та осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримують державну соціальну допомогу згідно з Порядками призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми; державної допомоги малозабезпеченим сім’ям; надання державної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.
На виплату допомоги молодим сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям - інвалідам в цілому спрямовано 3658,9 тис. грн, у т.ч.:
допомога у зв’язку з вагітністю та пологами – 59,3 тис. грн (30 отримувачів);
допомога при усиновленні дитини – 12,9 тис. грн (3 отримувачі);
допомога при народженні дитини – 1115,0 тис. грн (259 отримувачів);
допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням – 782,5 тис. грн (35 отримувачів);
допомога одиноким матерям – 443,4 тис.грн (58 отримувачів);
державна допомога малозабезпеченим сім’ям - 279,5 тис.грн (33 отримувачі);
допомога інвалідам із дитинства та дітям-інвалідам – 934,9 тис. грн (87 отримувачів).
соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю – 31,4 тис. грн (4 отримувачі).
З числа молоді, яка потребує забезпечення санаторно-курортним лікуванням та забезпеченням технічними засобами реабілітації на обліку перебуває 21 особа, з них:
п’ять осіб з інвалідністю для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, з них одна особа пройшла вищезазначене лікування;
16 осіб з інвалідністю для забезпечення технічними засобами реабілітації.
Протягом 2018-2019 років Царичанським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у рамках виконання районної програми “Молодь Приорілля на 2012-2021 рокиˮ проводилися змістовні заходи, якими було охоплено 52 дитини:
до Дня захисту дітей: гала-концерт “Щасливе дитинство моєˮ, вулична соціальна робота з дітьми вразливих категорій сімей, малюнок на асфальті “Хай сонцю, небу і квітам всміхаються всі дітиˮ, благодійні акції для дітей з функціональними обмеженнями, вручення солодких подарунків (витрачено 1984 грн – 2018 р., охоплено 16 дітей, 2882 грн – 2019 р., охоплено 36 дітей, які проживають на території Цибульківської, Новопідкрязької та Ляшківської сільських рад);
до Міжнародного дня інваліда: благодійний захід “Кажімо більше ніжних слівˮ, профінансовано – 1599 грн, охоплено 6 дітей з фізичними вадами, які проживають на території Цибульківської та Новопідкрязької сільських рад;
фестиваль творчості дітей з вадами здоров’я “Повір у себе і в тебе повірять іншіˮ, охоплено 12 дітей;
благодійні акції “Милосердяˮ, “Від серця до серцяˮ, “Діти дітямˮ, “Урокˮ по збору одягу, взуття, іграшок для дітей вразливих категорій населення;
навчання прийомних батьків та батьків-вихователів щодо підвищення їх виховного потенціалу, охоплено 5 чоловік;
надання соціальних послуг сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах - 68 послуг, охоплено 168 чоловік у 2018 році.
Опубліковано 11 статей соціального спрямування в районній газеті “Приорільська правдаˮ.
У ході реалізації районної цільової програми “Молодь Приорілля на 2012-2021 рокиˮ забезпечується тісна співпраця всіх організацій та установ із Царичанським центром первинної медико-санітарної допомоги Царичанської селищної ради. При обов’язкових медичних профілактичних оглядах медичними працівниками КНП “Царичанський ЦПМСДˮ ЦСР постійно проводиться освітньо-виховна робота з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьками або законними представниками щодо виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем, з питань здорового способу життя, розповсюдження ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Вирізнено і проблемні питання в організації роботи з молоддю. Зокрема, потребує збільшення фінансування в окремих ОТГ, районі, посилення співпраці із поліцією, громадськими організаціями, активізація роботи з даного питанняв Ляшківській ОТГ, педагогізація батьків та посилення їх ролі у вихованні дітей, дієва підтримка та соціальний захист молодих сімей, дотримання профілактичних заходів щодо соціально-небезпечних хвороб серед молоді, посилення виховного впливу по попередженню негативних явищ серед молоді та ін.
Керуючись Законом України “Про місцеві державні адміністраціїˮ, з метою активізації зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, товариств та громадських організацій стилю та методів роботи щодо покращення розвитку молодіжного руху в районі:

1. Інформацію про хід виконання у 2018 році районної цільової соціальної програми “Молодь Приорілля на 2012-2021 рокиˮ (далі Програма) взяти до відома.

2.Відділу освіти райдержадміністрації взяти на постійний контроль виконання заходів даної Програми.

3. Рекомендувати селищному та сільським головам приділяти більше уваги питанням молодіжних комітетів сільських рад, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування. Про проведену роботу інформувати відділ освіти райдержадміністрації до 25 вересня 2019 року.

4. Рекомендувати Царичанському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надавати методичну та практичну допомогу молодіжним колективам в організації та проведенні молодіжних заходів.

5. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на відділ освіти райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.


Голова райдержадміністрації Р.В. БУЛЕНОК
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор