Царичанський район
www.tsarich-rn.dp.gov.ua


Акція «Випускник-2019» у рамках свята останнього дзвоника пройшла у Могилівській загальноосвітній школі.

31 травня, в рамках свята останнього дзвоника, фахівці Царичанської районної філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості провели профорієнтаційну акцію «Випускник-2019» на тему: «Свідомий вибір майбутньої професії» у Могилівській загальноосвітній школі I-III ст.

Цього дня дорослі і діти стають трішки іншими. Квіти, усміхнені обличчя і сльози на очах, щирі напутні слова та вітання – все це свято останнього дзвоника.

Вітаючи молодь із початком дорослого життя, директор Царичанської районної філії Ганна Плець порадила випускникам обирати спеціальності, в яких є потреба на ринку праці.





У ході акції було наголошено, що саме система профорієнтаційної робота є найбільш дієвим засобом для досягнення балансу між економічними потребами країни та особистими інтересами кожної людини. Проведення профорієнтаційної роботи у школі із використанням сучасних технічних засобів, одним із яких є АРМ «Профконсультант» та платформа «Моя професія: консультативна мережа» допоможе молоді зорієнтуватися у складному світі різноманітних професій на первинному етапі побудови кар’єри. Адже чим більше знань матимуть школярі про професії, навчальні заклади і ринок праці, тим більш усвідомленим буде їх вибір свого подальшого життєвого шляху та становлення як професіоналів.

Щирі слова побажань лунали цього дня на адресу винуватців свята і від вчителів, учнів та їх батьків. Були і нагороди – подяки та грамоти кращим із кращих. Не обійшлось свято і без гарних музичних виконань та композицій учнів молодших класів.

І ось… звучить останній дзвінок. Радість та смуток переповнюють серця випускників. Навчання у школі закінчилося. Попереду – незвіданий шлях дорослого і серйозного світу. У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі!