www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
26.06.2019 № Р-121 "Про стан готовності сільськогосподарських формувань району усіх форм власності до проведення збирання ранніх зернових культур"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

26.06.2019 смт Царичанка № Р-121/0/385-19

Про стан готовності сільськогосподарських
формувань району усіх форм власності до
проведення збирання ранніх зернових культур

Відповідно до Закону України “Про місцеві державні адміністраціїˮ, з метою проведення сільгосппідприємствами району збирання ранніх зернових культур в умовах 2019 року в стислі строки з високими якісними показниками, сільськогосподарським формуванням усіх форм власності за період жнив необхідно провести збирання ранніх зернових культур на площі 15447,09 га, у тому числі:

озимої пшениці- 9770,35 га(+1230,45 га до 2018 року);
озимого жита- 250 га( -119,64 га до 2018 року);
озимого ячменю- 643,51 га( -59,49 га до 2018 року);
зернобобових- 326,23 га(+108,23 га до 2018 року);
вівса- 60 га( +10 га до 2018 року);
ярого ячменю- 4127 га( -773 га до 2018 року);
ярої пшениці- 250 га( +30 га до 2018 року).
Крім того, необхідно зібрати 2265,61 га озимого ріпаку.
На даний час проводиться сортова та видова прополка насінницьких посівів. У фазі воскової стиглості ранніх зернових культур буде проведене польове інспектування насінницьких посівів, що забезпечить потребу району в якісному посівному матеріалі.
Для проведення збиральних робіт господарства району мають відповідний набір техніки, машин і обладнання.
Всього в сільгосппідприємствах у наявності 95 зернозбиральних комбайни, у тому числі 49 комбайнів іноземного виробництва типу "Джон Дір", "Домінатор" та інші.
Наявні зернозбиральні комбайни відремонтовані та підготовлені на 100%.
Виходячи з наявної кількості зернозбиральних комбайнів та площ ранніх зернових культур, навантаження на один комбайн у середньому по району складатиме 162,4 га.
В агроформуваннях району у наявності по 15 валкових жаток, прес-підбирачів та дев’ять стогокладів. Господарства в повній мірі забезпечені тракторами і причепами для перевезення соломи та автомобілями для транспортування зерна. Для очищення та переробки зерна підготовлено десять мехтоків, 22 зерноочисні машини, завершується підготовка складських приміщень.
Станом на 26.06.2019 господарства району в повній мірі забезпечені паливно-мастильними матеріалами. В наявності 600 тонн дизельного палива, що складає 100% до потреби, 300 тонн бензину (100%) та 50 тонн мастил (100% до потреби).
Майже у всіх господарствах району санітарно-побутові умови та гігієна праці знаходяться на недостатньому рівні.
На випадок пожежної небезпеки під час збирання ранніх колосових культур, у більшості агропідприємств району буде використана техніка, пристосована для пожежогасіння (29 одиниць) та ґрунтообробна техніка.
Виходячи з вищевикладеного, керуючись Законом України „Про місцеві державні адміністрації“ та з метою проведення перевірки готовності сільськогосподарських формувань району усіх форм власності до проведення збирання ранніх зернових культур у сільськогосподарських формуваннях району всіх форм власності:

1. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації створити районний штаб з координації роботи та здійснення контролю за ходом проведення збирання ранніх зернових культур у сільськогосподарських формуваннях району усіх форм власності та затвердити його персональний склад згідно з додатком.

2. Рекомендувати головному спеціалісту відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Рудакову І.О. здійснювати контроль за станом посівів ранніх зернових культур та надавати допомогу сільськогосподарським підприємствам у питанні використання ефективних методів боротьби зі шкідниками та хворобами рослин.

3. Рекомендувати Царичанському районному сектору головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області прийняти міри по забезпеченню господарств району вогнегасниками, іскрогасниками та технікою для пожежогасіння. У період проведення збиральних робіт здійснювати контроль за дотриманням вимог протипожежної безпеки на виробничих ділянках.


4. Рекомендувати сільськогосподарським підприємствам району:

1) в тижневий термін прийняти міри по завершенню підготовки складських приміщень;
2) взяти на контроль питання створення належних побутових умов у період збирання врожаю;
3) особливу увагу приділити безпечним умовам праці та дотриманню вимог охорони праці в період збирання ранніх зернових культур;
4) встановити відсоток орендної плати за земельну частку (пай) не менше 5 %.

5. Рекомендувати редакції районної газети „Приорільська правда” на сторінках газети систематично висвітлювати матеріали про хід збирання врожаю ранніх зернових культур.

6.Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 27.06.2018 № Р-224/0/385-18 „Про стан готовності сільськогосподарських формувань району до проведення збирання ранніх зернових культур”.

7. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.


Голова райдержадміністрації Р.В. БУЛЕНОК
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор