www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
27.11.2019 № Р-225 "Про хід виконання у 2019 році районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в Царичанському районі на 2016-2020 роки"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

27.11.2019 смт Царичанка № Р-225/0/385-19

Про хід виконання у 2019 році
районної Програми захисту прав
дітей та розвитку сімейних форм
виховання в Царичанському
районі на 2016-2020 роки

З метою виконання заходів Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у Царичанському районі на 2016-2020 роки службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться робота щодо соціального та правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка передбачає перш за все реалізацію права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання.
Станом на 18.11.2019 у службі у справах дітей райдержадміністрації на первинному обліку перебуває 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них: 47 дітей перебуває під опікою громадян, четверо – у прийомних сім'ях, 14 - у дитячих будинках сімейного типу, троє – у дитячих державних закладах, одна – в коледжі на повному державному утриманні. На території району у різних формах сімейного виховання проживає 70 дітей цієї категорії.
У 2019 році семи дітям надані статуси дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких: п’ятеро дітей влаштовано під опіку громадян, двоє – у дитячий будинок сімейного типу.
Під опікою та піклуванням у 32 сім’ях громадян району проживає 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
На території району функціонують: три прийомні сім’ї, які виховують шестеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та два дитячі будинки сімейного типу, у яких виховуються 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Служба у справах дітей райдержадміністрації здійснює контроль за умовами проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території району.
Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації за 10 місяців 2019 року призначена та виплачена соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на суму
1 413,8 тис. гривень. Заборгованість з виплати державної соціальної допомоги даній категорії відсутня.
Усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 6 до 18 років навчаються в закладах району чи за його межами та користуються відповідними пільгами.
На обліку у службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 18 дітей різного віку, які підлягають усиновленню. На території району проживає 10 дітей, які проживають у сім’ях усиновителів. Усі усиновлювачі належним чином виконують свої батьківські обов’язки.
Усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, після досягнення ними 16 річного віку, за поданням служби у справах дітей райдержадміністрації ставляться на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, за місцем походження або проживання до набуття відповідного статусу. На обліку у селищній та сільських радах перебуває 10 дітей даної категорії. У цьому році управлінням соціального захисту райдержадміністрацій та об’єднаними територіальними громадами району проведена робота щодо надання житла п’яти особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за рахунок субвенцій із державного бюджету. На даний час управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації перераховано на спеціальні рахунки п’яти особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, кошти грошової компенсації на загальну суму 1 780,640 тис.гривень. Проводиться підбір житла.
На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 30 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов'язків (13 сімей). У 2019 році здійснено 28 виїздів у сім’ї, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди щодо неналежного виконання батьківських обов’язків, подано до Царичанського районного суду дві позовні заяви щодо позбавлення батьківських прав двох батьків по відношенню до двох дітей; розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації чотири сім’ї щодо неналежного виконання батьками своїх батьківських обов’язків.
Протягом 2019 року підготовлено та проведено сім засідань комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації, на яких розглянуто 24 питання щодо соціального захисту прав дітей.
З початку року службою у справах дітей райдержадміністрації підготовлено 39 проектів розпоряджень щодо соціального захисту дітей.
Проведено засідання круглого столу за участю керівництва, прийомних батьків та батьків-вихователів на тему “Дотримання правил безпеки серед дітей та запобігання дитячого травматизму ”
До Дня захисту дітей відбулися свята для дітей в об’єднаних територіальних громадах: це концерти; робота майстер-класів для дітей; діяльність ігрових майданчиків; свято читацьких задоволень; вручення грамот дітям та подарунків дітям пільгових категорій.
Організовано поїздки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на обласні благодійні заходи до Дня захисту дітей та Дня усиновлення.
У районі вдалося зберегти центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який надає соціальні послуги населенню на території Новопідкрязької і Цибульківської сільських рад та Ляшківської ОТГ (на умовах співфінансування). У Царичанській, Могилівській і Китайгородській ОТГ створені соціально-гуманітарні відділи, у штаті яких є спеціалісти, які виконують функції фахівців із соціальної роботи.

Враховуючи вищевикладене та з метою посилення захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на території району, керуючись Законом України “Про місцеві державні адміністрації”:

1. Інформацію начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Нестер Л.О. про хід виконання у 2019 році районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у Царичанському районі на 2016-2020 роки взяти до відома.

2. Службі у справах дітей райдержадміністрації:

1) вжити вичерпних заходів щодо реалізації права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сім’ї;
2) тримати на контролі умови проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою громадян та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
3. Рекомендувати районному центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Царичанській селищній, Могилівській та Китайгородській сільським радам:
1) забезпечити збереження сімейного середовища для дитини та запобігання вилученню дітей із сім’ї шляхом здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах;
2) розвивати послуги для дітей та сімей з дітьми, які попереджуватимуть потрапляння дітей у заклади інституційного догляду та виховання;
3) проводити соціальне супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу;
4) проводити інформаційну кампанію щодо пошуку кандидатів у прийомні батьки для створення прийомних сімей.

4. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 28.11.2018 № Р-446/0/385-18 “Про хід виконання у 2018 році районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в Царичанському районі на 2016-2020 роки”.

5. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на службу у справах дітей райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.


Виконуюча обов’язки
голови райдержадміністрації О.Д.БАКУЛІНА


















Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор