www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 18 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
26.09.2018 № Р-355 "Про здійснення організаційних заходів щодо забезпечення своєчасного проведення осіннього комплексу робіт в сільськогосподарських формуваннях району всіх форм власності"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

26.09.2018 смт Царичанка № Р-355/0/385-18

Про здійснення організаційних
заходів щодо забезпечення своєчасного
проведення осіннього комплексу
робіт в сільськогосподарських
формуваннях району всіх форм
власності


Відповідно до Закону України “Про місцеві державні адміністраціїˮ, з метою проведення сільгосппідприємствами району вчасно і в повному обсязі осінньо-польових робіт відділом агропромислового розвитку райдержадміністрації було здійснено аналіз стану підготовки своєчасного проведення осіннього комплексу робіт у сільськогосподарських формуваннях району всіх форм власності.
У більшості сільськогосподарських формуваннях району осінній комплекс робіт розпочато в оптимальні строки та проводиться задовільно.
Для виконання всього комплексу робіт у розпорядженні агроформувань району в наявності необхідний набір сільськогосподарських машин і механізмів.
Відмічається високий рівень працездатності машинно-тракторного парку, створення фонду запасних частин, вузлів та агрегатів. Усі сільгосппідприємства забезпечені висококваліфікованими механізаторськими кадрами. Проводиться відповідна робота щодо оновлення сільськогосподарської техніки новими, економічно-вигідними зразками ґрунтообробної і збиральної техніки вітчизняного та іноземного виробництва.
Сільськогосподарськими формуваннями усіх форм власності закуплено 600 тонн дизельного палива, 300 тонн бензину та 50 тонн мастил (100% до потреби).
Станом на 17 вересня 2018 року посіяно озимої пшениці на площі 1060 га та 1315 га озимого ріпаку.
Проведено посів озимого ріпаку у таких господарствах, як ДП “Націонал плюс“ - 300 га, ТОВ” Маяк”-298 га, ТОВ АФ “Грант“- 250 га, ТОВ “Колос“– 200 га, ТОВ “АФ Світанок” -150 га, ФГ “Чайка”- 119 га, ФГ “Моніка”-75 га.
За оперативними даними станом на 17.09.2018 з площі 4977 га зібрано 12524 тонни соняшника при середній урожайності 25,2 ц/га, з площі 3985 га зібрано 16148 тонн кукурудзи на зерно при середній урожайності 40,5 ц/га.
У районі продовжується збирання сої, а саме з площі 295 га зібрано 505,6 тонни, урожайність – 17,1 ц/га .
Для потреб тваринництва сільськогосподарськими підприємствами району заготовлено: сіна – 120 тонн, соломи – 320 тонн, силосу – 3930 тонн та сінажу 1805 тонн. Грубими кормами господарства всіх форм власності забезпечені в повній мірі.
Для попередження випадків виробничого травматизму, забезпечення належних умов праці та відпочинку працівників на період проведення осіннього комплексу робіт керівникам сільськогосподарських підприємств усіх форм власності необхідно дотримуватись відповідних вимог з питань охорони праці та техніки безпеки.

Виходячи з вищевикладеного, керуючись Законом України „Про місцеві державні адміністрації“ та з метою своєчасного проведення осіннього комплексу робіт у сільськогосподарських формуваннях району всіх форм власності:

1. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

1) вжити організаційних заходів щодо збирання пізніх культур і посіву озимих культур в оптимальні строки на площах не менше прогнозованих;

2) забезпечити щоденний аналіз ходу осіннього комплексу робіт та вжити заходів щодо посилення темпів робіт;

3) організувати оперативний контроль та надавати методичну допомогу у забезпеченні дотримання вимог агротехніки при посіві озимих культур під урожай 2018 року, проведення збиральних робіт, оранки на зяб;

4) вжити заходів щодо створення належних запасів фуражного зерна та інших кормів для стабілізації поголів'я худоби та птиці;

5) проводити аналіз наявності та каналів реалізації сільськогосподарської продукції, здійснювати моніторинг цін на пізні культури;

6) здійснювати контроль за ходом проведення розрахунків за оренду земельних і майнових паїв, надавати консультативну допомогу орендодавцям при укладенні договорів оренди, проводити моніторинг цін на продукцію та послуги під час проведення розрахунків.

2. Рекомендувати головному спеціалісту відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Рудакову І. О. провести комплекс робіт щодо боротьби з шкідниками та хворобами озимих культур урожаю 2018 року, здійснювати постійний контроль за використанням отрутохімікатів.


3. Рекомендувати сільськогосподарським підприємствам району:

1) посилити темпи робіт при проведенні посіву озимих культур, збору соняшника, кукурудзи на зерно;

2) забезпечити нарахування та виплату орендної плати за оренду земельних ділянок, часток (паїв) у розмірі не менше трьох відсотків визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки (паю) згідно з Указом Президента України від 02.02.2002 № 92 зі змінами, внесеними Указом Президента від 19.08.2008 №725 „Про додаткові заходи щодо соціального захисту селян – власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)”;
3) сплачувати суми податку з доходів за здавання фізичними особами в оренду земельних часток (паїв) в повному обсязі до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об’єктів оренди.

4. Редакції районної газети „Приорільська правда” на сторінках газети висвітлювати хід осіннього комплексу робіт у господарствах району.

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 27.09.2017 № Р-378/0/385-17 „Про роботу відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації щодо організаційного забезпечення своєчасного проведення осіннього комплексу робіт у сільськогосподарських формуваннях району всіх форм власності”.

6. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.


Виконуюча обов’язки
голови райдержадміністрації О.М.КАНТО
ДОВІДКА.doc
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор