www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
ОГОЛОШЕННЯ для органів місцевого самоврядування щодо розрахунку середньозважених тарифів на тепло!
Версія для друку Написати листа
ОГОЛОШЕННЯ

для органів місцевого самоврядування щодо розрахунку середньозважених тарифів на тепло!


На виконання вимог Закону України від 21 березня 2017 року № 1959-VІІІ щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел енергії органи місцевого самоврядування та НКРЕКП до 10 числа останнього місяця кожного кварталу мають подавати до Держенергоефективності інформацію для розрахунків середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також її транспортування та постачання.

У свою чергу, Держенергоефективності на основі отриманої інформації буде розраховувати середньозважені тарифи до 25 числа останнього місяця щокварталу та оприлюднювати їх на офіційному веб-сайті: www.saee.gov.ua.

Нагадаємо, що вищезазначеним Законом запроваджено в Україні стимулюючий тариф для виробників тепла «не з газу». Він становитиме 90 % від діючого для суб’єкта господарювання тарифу на тепло з газу для потреб населення та бюджетних установ. У разі його відсутності тариф складе 90% середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

Оперативна робота місцевої влади та Держенергоефективності у цьому напрямі дозволить забезпечити вчасне та належне виконання Закону і найголовніше – стимулювати встановлення твердопаливних котелень та когенераційних установок на альтернативному паливі. У результаті місцеві громади отримають дешевше на 10% тепло, активізацію малого та середнього бізнесу, нові робочі місця та економічне зміцнення!

Отже, враховуючи стислі терміни, Агентство просить надати інформацію у паперовому та електронному (saeevde@saee.gov.ua, saeevde@gmail.com) вигляді до 10.09.2017 відповідно до листа та форм:

1. Офіційний лист Держенергоефективності до органів місцевого самоврядування.

2. Форма надання інформації щодо тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення.

3. Форма надання інформації щодо тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету.

Ненадання органами місцевого самоврядування зазначеної інформації в повному обсязі у встановлений термін обумовить відсутність можливості виконання положень Закону та поставить під загрозу введення в дію теплогенеруючих установок, що працюють на альтернативних видах палива, до початку опалювального періоду.

У разі виникнення питань, просимо звертатись до Сисоєвої Ірини Георгіївни – заступника директора Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності за тел.: (044) 590-54-09.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор