www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
28.03.2018 № Р-105 "Про стан виконання Програми зайнятості населення Царичанського району на період до 2017 року за 2017 рік"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

28.03.2018 смт Царичанка № Р-105/0/385-18

Про стан виконання Програми
зайнятості населення Царичанського
району на період до 2017 року
за 2017 рік

У результаті здійснення організаційних заходів протягом 2017 року завдання, визначені Програмою зайнятості населення Царичанського району (далі – Програма), в цілому виконані.
Обсяг реалізованої промислової продукції за 2017 рік по району склав 70,2 млн грн, що становить101,2% до рівня 2016 року.
Продовжує скорочуватись чисельність населення району. Станом на 01.01.2017 вона становила 27032 особи. За звітний період цей показник зменшився на 269 осіб за рахунок природного скорочення.
За 2017 рік середня заробітна плата на підприємствах району збільшилася на 55,2 % і склала 6550 грн, що становить 85,4% до обласного рівня. Середня заробітна плата на підприємствах агропромислового комплексу за минулий рік склала 9540 гривень.
На території району створені умови для залучення інвестицій. Найбільшим інвестором у 2017 році у районі була французька компанія “Маїсадурˮ та її підприємство ТОВ “Маїсадур Семанс Українаˮ. У 2017 році продовжив свою роботу алкогольно-безалкогольний комбінат “Дніпроˮ.
У 2017 році із суб’єктами господарювання району проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання законодавства про працю, про зайнятість населення, про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податкове законодавство. Регулярно проводились засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. За минулий рік їх проведено 12, де заслухано інформації 65 керівників.
Станом на 01.01.2018 на підприємствах району налічувалось 15 вакантних місць. Залишаються не укомплектованими кваліфікованими кадрами заклади охорони здоров’я району.
Для збалансування попиту на ринку праці, підвищення кваліфікаційного рівня працівників проводиться професійне навчання та перенавчання.
За підтримки районного центру зайнятості у 2017 році пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 219 незайнятих громадян (у 2016 році – 197). Після навчання було працевлаштовано 218 осіб, що складає 99,5%.
Покращує ситуацію щодо зайнятості державний професійно-технічний навчальний заклад “Царичанський аграрний професійний ліцей”.
У 2017 році чисельність випускників ліцею склала 134 учні, з них працевлаштована 91 особа (67,9%), інші продовжили навчання, вступили до лав Збройних Сил України, працюють самостійно та інше. Адміністрація ліцею працює над розширенням мережі професій.
Питання професійної орієнтації учнів загальноосвітніх навчальних закладів є першочерговим напрямком діяльності відділу освіти райдержадміністрації та дирекції освітніх закладів району. У кожній школі І-ІІІ ступенів створені Куточки профорієнтації, де розміщено літературу, рекламні буклети, банери навчальних закладів, підприємств, анонси потреби у професіях на сучасному ринку праці. У загальноосвітніх закладах району встановлені профорієнтаційні термінали. Профільне навчання запроваджене у восьми школах І-ІІІ ст., створено освітній округ на базі опорної Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що вирішує питання спрямування випускників на професії, пов’язані з перспективами розвитку ринку праці району, регіону, держави.
Значна робота проводиться відділом освіти райдержадміністрації та виконкомами сільських і селищної рад з профорієнтації на педагогічні професії. Укладаються договори із студентами педвузів щодо подальшого працевлаштування, ведеться профорієнтація на педагогічні професії під час занять гуртків майбутнього вчителя, тижнів учнівського самоврядування.
Царичанський районний центр зайнятості в поточному році забезпечував виконання районної програми зайнятості населення на 2017 рік.
Протягом минулого року на фіксованому ринку праці в пошуках роботи перебувало 1639 чол. (жінок – 714 чол. (43,6%), чоловіків – 925 чол. (56,4%), із загальної кількості тих, що перебувають на обліку, молодь у віці до 35 років становить 40% (656 осіб).
У районному центрі зайнятості зареєстровано у звітному році 1010 незайнятих громадян, що на дві особи більше аналогічного періоду 2016 року. Найбільшу частку (83,8%) складають особи, які не були зайняті до одного року.
Протягом 2017 року, за сприяння служби зайнятості району, було працевлаштовано 579 осіб, що на 5,1% вище рівня 2016 року.
Всього на обліку в центрі зайнятості перебувало 425 чол. соціально-незахищеної категорії населення, з яких працевлаштовано 137 осіб, 47 осіб проходили професійне навчання, 73 особи брали участь у громадських та тимчасових роботах.
На обліку в службі зайнятості перебували 9 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них за минулий рік працевлаштовано 7 осіб ( 78 % ).
У 2017 році продовжувалась практика взаємодії центру зайнятості та роботодавців шляхом надання останнім відшкодування єдиного внеску на створення нових робочих місць для працевлаштування безробітних громадян. У 2017 році таким чином було працевлаштовано 12 осіб, що становить 100% річного плану.
У 2017 році освоєно коштів Фонду бюджету для проведення оплачуваних громадських робіт на загальну суму 91,4 тис. гривень. Заслуговує на увагу позитивний досвід Могилівської об’єднаної територіальної громади.
У минулому році залучені до участі в громадських та тимчасових роботах 246 осіб з числа безробітних громадян, що дало змогу виконати річне завдання у повному обсязі. Фінансування цих робіт здійснювалось як за рахунок коштів Фонду бюджету, так і за рахунок коштів підприємств, на яких ці роботи організовувались.
У 2017 році за допомогою центру зайнятості виявили бажання відкрити власну справу дві особи. У напрямку вибору виду діяльності безробітні обирали торгівлю та надання індивідуальних послуг.
Найактуальнішим у районі є вибір способів і методів подолання проблем сільського безробіття. У районі вже є позитивний досвід Рудківської сільської ради з даного питання. Цей досвід необхідно активніше розвивати та поширювати й іншим сільським радам та об’єднаним громадам. Для підвищення зайнятості у віддалених населених пунктах необхідно відроджувати галузі тваринництва і переробки сільгосппродукції.
Враховуючи вищевикладене, керуючись Законом України “Про місцеві державні адміністрації”:

1. Інформацію начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Омелян Г.А. та директора районного центру зайнятості Плець Г.Ю. щодо виконання Програми зайнятості населення Царичанського району за 2017 рік та основні завдання щодо реалізації стратегії розвитку регіонального ринку праці взяти до відома.

2. Зобов’язати управління соціального захисту населення райдержадміністрації продовжити ведення моніторингу своєчасності виплати заробітної плати. Запрошувати керівників, підприємств, установ та організацій які її допустили, на засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

3. Зобов’язати відділ культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації, рекомендувати селищному та сільським головам вжити заходів щодо популяризації та розвитку “зеленого туризму” в районі.

4. Рекомендувати районному центру зайнятості:

1) покращити роботу щодо подолання професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці шляхом підготовки і перепідготовки робочих кадрів відповідно до поточних та перспективних потреб роботодавців району;

2) сприяти:
стимулюванню діяльності роботодавців, спрямованої на створення нових робочих місць та працевлаштування безробітних;
створенню умов для самозайнятості населення та підтримки підприємницької ініціативи;
зайнятості інвалідів;
забезпеченню участі безробітних у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

5. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації сприяти залученню інвестицій у сільське господарство району, у розвиток тваринницької галузі, створенню нових робочих місць у агропромислових підприємствах різних організаційно-правових форм власності.

6. Рекомендувати виконавчим комітетам селищної та сільських рад активізувати роз’яснювальну просвітницьку роботу серед молоді та учнів загальноосвітніх навчальних закладів району з надання профорієнтаційних послуг.

7. Рекомендувати селищному та сільським головам, керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності та приватним підприємцям підвищувати рівень оплати праці найманих працівників, створювати нові робочі місця, не допускати використання найманої праці без належного оформлення трудових правовідносин та виплату заробітної плати «у конвертах».

8. Рекомендувати Царичанському відділенню Кам’янської об’єднаної Державної податкової інспекції вжити заходів щодо легалізації “тіньової зайнятості” та недопущення “мінімізації” заробітної плати.

9. КП “Приорільська правда” висвітлювати матеріали щодо виконання районної Програми зайнятості населення Царичанського району у 2018 році.

10. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації про виконання цього розпорядження інформувати відділ діловодства райдержадміністрації щоквартально до 15 числа місяця, що наступає за звітним періодом.

12. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.



Виконуюча обов’язки
голови райдержадміністрації О.Д. БАКУЛІНА
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор