www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Вівторок, 19 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
28.11.2018 № Р-446 "Про хід виконання у 2018 році районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в Царичанському районі на 2016-2020 роки"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

28.11.2018 смт Царичанка № Р-446/0/385-18



Про хід виконання у 2018 році
районної Програми захисту прав
дітей та розвитку сімейних форм
виховання в Царичанському
районі на 2016-2020 роки

З метою виконання заходів Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у Царичанському районі на 2016-2020 роки відділами райдержадміністрації проводиться робота щодо соціального та правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка передбачає перш за все реалізацію права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання.
Станом на 19.11.2018 у службі у справах дітей райдержадміністрації на первинному обліку перебуває 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них: 49 дітей перебуває під опікою громадян, четверо - у прийомних сім'ях, 11-у дитячих будинках сімейного типу, троє - у дитячих державних закладах, одна - в коледжі на повному державному утриманні, одна - у стадії влаштування в сімейні форми виховання. На території району у різних формах сімейного виховання проживає 73 дітей даної категорії.
У 2018 році шести дітям надані статуси дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких: п’ятеро дітей влаштовано під опіку громадян, по одній дитині проводиться робота щодо влаштування в сімейні форми виховання.
Під опіку та піклування в сім’ї громадян в поточному році влаштовано п’ятеро дітей. Всього під опікою та піклуванням у 35 сім’ях громадян на території району проживає 48 дітей.
На території району функціонують: шість прийомних сімей, у яких виховуються сім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і дві особи з числа дітей даної категорії, та два дитячі будинки сімейного типу, у яких виховуються 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Служба у справах дітей райдержадміністрації здійснює контроль за умовами проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території району.Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації за 10 місяців 2018 року призначена та виплачена соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на суму 1 294,7 тис. гривень.
Заборгованість з виплати державної соціальної допомоги даній категорії відсутня.
Усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 6 до 18 років навчаються в закладах району чи за його межами та користуються відповідними пільгами.
На обліку у службі у справах дітей райдержадміністрації перебуває 18 дітей різного віку, які підлягають усиновленню. У поточному році складено одну анкету щодо усиновлення дитини. На території району проживає 11 дітей, які проживають у сім’ях усиновителів. У поточному році проведені перевірки умов проживання всіх усиновлених дітей та цільового використання соціальної допомоги при усиновленні. Порушень не виявлено. Усі усиновлювачі належним чином виконують свої батьківські обов’язки.
На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 31 дитина, яка опинилася в складних життєвих обставинах, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків (13 сімей). Здійснено 34 виїзди у сім’ї, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, подано до Царичанського районного суду дві позовні заяви щодо позбавлення батьківських прав двох батьків по відношенню до трьох дітей; одну позовну заяву про відібрання дитини у матері без позбавлення батьківських прав; ініційовано ще одне позбавлення батьківських прав за місцем реєстрації батьків у Верхньодніпровському районі; розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини чотири сім’ї щодо неналежного виконання матерями своїх батьківських обов’язків.
Протягом 2018 року підготовлено та проведено 10 засідань комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації, на яких розглянуто ЗО питань щодо соціального захисту прав дітей.
З початку року службою у справах дітей райдержадміністрації підготовлено 41 проект розпоряджень щодо соціального захисту дітей.
Проведено засідання круглого столу за участю керівництва, прийомних батьків та батьків-вихователів на тему “Усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу”
До Дня захисту дітей проведені свята для дітей в об’єднаних територіальних громадах, в рамках яких організовано та проведено: вручення дітям дипломів, грамот, сертифікатів; концерти; робота майстер-класів для дітей; вручення подарунків дітям пільгових категорій та інше.
Організовано поїздки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на обласні благодійні заходи до Дня захисту дітей та Дня усиновлення.
У районі вдалося зберегти центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який надає соціальні послуги населенню на території Новопідкрязької і Цибульківської сільських рад та Ляшківської ОТГ (на умовах співфінансування). У Царичанській і Китайгородській ОТГ створені соціально- гуманітарні відділи, у Могилівській ОТГ - відділ з питань освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту, у штаті яких є спеціалісти, які виконують функції фахівців із соціальної роботи.
Враховуючи вищевикладене та з метою посилення захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на території району, керуючись Законом України “Про місцеві державні адміністрації”:

1.Інформацію начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Нестер Л.О. про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у Царичанському районі на 2016-2020 роки взяти до відома.
2.Службі у справах дітей райдержадміністрації:
1)вжити вичерпних заходів щодо реалізації права кожної дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сім’ї;
2)тримати на контролі умови проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою громадян та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
3.Рекомендувати районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Царичанській селищній, Могилівській та Китайгородській сільським радам:
1)забезпечити збереження сімейного середовища для дитини та запобігання вилученню дітей із сім’ї шляхом здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах;
2)розвивати послуги для дітей та сімей з дітьми, які попереджуватимуть потрапляння дітей у заклади інституційного догляду та виховання;
3)проводити соціальне супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу;
4)проводити інформаційну кампанію щодо пошуку кандидатів у прийомні батьки та створення прийомних сімей.
4.Рекомендувати селишній та сільським радам:
1)своєчасно ставити на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
2)передбачити виділення коштів з місцевих бюджетів на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа;
3)надавати пропозиції та відповідні документи для використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.
5.Рекомендувати Царичанському відділенню поліції Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області посилити профілактичну роботу щодо недопущення правопорушень підлітками, безпритульності і бездоглядності дітей.
6.Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 29.11.2017 № Р-463/0/385-17 “Про хід виконання районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в Царичанському районі на 2016-2020 роки”.
7.Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на службу у справах дітей райдержадміністрації, контроль - на керівника апарату райдержадміністрації Бакуліну О.Д.

Голова райдержадміністрації Р.В.БУЛЕНОК
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор