www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
29.11.2017 № Р-464 "Про роботу Царичанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо покращення соціальної роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

29.11.2017 смт Царичанка № Р-464/0/385-17

Про роботу Царичанського
районного центру соціальних
служб для сім’ї, дітей та молоді
щодо покращення соціальної
роботи із сім’ями, які опинилися
в складних життєвих обставинах
Робота Царичанського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (далі - центр) спрямована на реалізацію державних, національних та регіональних програм щодо здійснення соціального захисту дітей, молоді та сімей різних категорій.
Центр здійснює свою діяльність через надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, а саме тим, які перебувають у складних життєвих обставинах та не в змозі подолати життєві труднощі самостійно, які потребують сторонньої допомоги.
Протягом 2017 року центром, разом із суб’єктами взаємодії соціальної роботи, відвідано 228 сімей, у яких виховується 377 дітей, поставлено на облік 135 сімей/осіб, які потрапили в складні життєві обставини. У результаті здійснення соціального інспектування та соціального супроводу за десять місяців 2017 року надано 2518 інформаційних, соціально-педагогічних, соціально-економічних, юридичних послуг.
За десять місяців поточного року центром надано таку допомогу:
оформлення та відновлення документів, у т.ч. для призначення соціальних виплат - 124 особам;
працевлаштуванні - 30 особам;
психологічна допомога - 102 особам;
юридична допомога - 36 особам;
влаштування до закладів освіти - 2 особам;
організація лікування - 53 особам;
організація оздоровлення – 102 особам;
налагодження зв’язків з членами родини, громадою – 148 особам;
покращення житлово-побутових умов - 159 особам;
надання гуманітарної допомоги одягом, взуттям та продуктами харчування - 183 особам.
З метою соціальної адаптації та реабілітації талановитих дітей з вадами здоров’я та розвитку їх творчих здібностей щорічно центром проводиться фестиваль «Повір у себе, і в тебе повірять інші». На проведення цього заходу з місцевого бюджету виділено 400 гривень.
У червні 2017 року центр взяв участь у конкурсно-розважальній програмі «Відблиски дитячих мрій», присвяченій Дню захисту дітей. З районного бюджету на проведення заходу було виділено 3471 гривень.
Для дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебували під соціальним супроводом центру, напередодні Дня знань проведена соціальна акція «Урок», в ході якої 20 дітей отримали шкільні набори канцтоварів. На проведення цього заходу з районного бюджету виділено 1600 гривень.
У Царичанському районі успішно функціонують шість прийомних сімей та два дитячі будинки сімейного типу, у яких виховується 27 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
У листопаді 2017 року проведено навчання прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу. На проведення цього заходу з районного бюджету виділено 300 гривень.
Протягом 2017 року центром проводились групові заходи, спрямовані на формування свідомого ставлення до соціально-позитивного та здорового способу життя, профілактичні акції з питань ведення здорового способу життя, попередження торгівлі людьми, насилля, профілактики ВІЛ-СНІДу та туберкульозу. Всього протягом звітного періоду проведено 32 групові заходи, якими охоплено 554 особи з різних категорій сімей. Розповсюджено 890 одиниць рекламної продукції з питань профілактики негативних явищ в дитячому та молодіжному середовищі, надруковано вісім статей в районній газеті «Приорільська правда».
На даний час проблемним залишається питання відсутності транспорту, транспортного сполучення з віддаленими населеними пунктами району, низька забезпеченість фахівцями із соціальної роботи. Це призводить до зниження кількості виявлених сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, якості надання соціальних послуг, зниження контролю за сім’ями, які не виконують свої батьківські обов’язки, зниження оперативності реагування, що призводить до ситуації, коли багато родин, які потребують допомоги, залишаються поза увагою.

Враховуючи вищевикладене, керуючись законами України "Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю", "Про соціальні послуги" (зі змінами та доповненнями), відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", "Про місцеве самоврядування", на виконання вищезазначеного наказу щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах:

1. Рекомендувати районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:

1) продовжити роботу щодо раннього виявлення сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою своєчасного виведення їх із кризової ситуації;

2) забезпечити ведення обліку сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах;

3) здійснювати соціальний супровід сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, шляхом надання комплексу якісних соціально-економічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних та інформаційних послуг.

2. Рекомендувати суб’єктам соціальної роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах:

1) забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року № 895 "Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах";

2) сприяти підтримці членів сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах;

3) надавати центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повідомлення про виявлені сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах протягом трьох робочих днів з моменту виявлення, а у разі насильства та жорстокого поводження з дитиною – протягом доби.

3. Рекомендувати редакції районної газети "Приорільська правда" висвітлювати на сторінках районної газети матеріали щодо популяризації сімейних форм виховання, попередження негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, роботу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

4.Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти
на центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, контроль – на керівника апарату райдержадміністрації, Бакуліну О.Д.

Голова райдержадміністрації С.М.ТУРСЬКИЙ
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор