www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Вівторок, 19 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
28.08.2019 № Р-161 "Про організацію роботи центру надання адміністративних послуг Царичанської районної державної адміністрації"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

28.08.2019 смт Царичанка № Р-161/0/385-19

Про організацію роботи центру
надання адміністративних послуг
Царичанської районної державної
адміністрації

Одним із вагомих факторів, які визначають рівень забезпечення державою належних умов життя своїх громадян, є якість надання адміністративних послуг. З цією метою та відповідно до Закону України “Про адміністративні послуги” утворено центр надання адміністративних послуг Царичанської районної державної адміністрації.
Для здійснення організаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності центру у структурі районної державної адміністрації створено відділ з питань надання адміністративних послуг.
Склад і послідовність дій одержувача послуги, опис етапів надання послуги, перелік документів, режим роботи органу обумовлено в інформаційних та технологічних картках адміністративних послуг, які відпрацьовані адміністраторами та суб’єктами надання.
З метою вивчення кола актуальних питань в центрі проводиться анкетування.
Велика увага приділяється підвищенню рівня професіоналізму, обізнаності адміністраторів щодо надання адміністративних послуг. У поточному році працівники відділу брали участь у семінарах, тренінгах, які організовувались Фондом Східна Європа.
Функціонування та організація роботи центру обумовлені в положенні та регламенті, які затверджені розпорядженням голови райдержадміністрації. Центр – це постійно діючий робочий орган райдержадміністрації, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг. Забезпечена можливість отримання суб’єктами господарювання та населенням адміністративних послуг у одному приміщенні за принципом “єдиного вікна” у чітко встановлені строки, в комфортних умовах з мінімальними витратами часу на очікування.


З метою розробки єдиного уніфікованого переліку адміністративних послуг Центрів, утворених при райдержадміністраціях, прийнято розпорядження голови райдержадміністрації від 26.06.2019 № Р-120/0/385-19 “Про затвердження переліку адміністративних послуг, які надаються центром надання адміністративних послуг Царичанської районної державної адміністрації”, яким затверджено 111 видів адміністративних послуг. Таким чином, вищезазначене розпорядження містить розширений перелік у сфері реєстрації громадських організацій.
Проаналізувавши динаміку надання послуг, слід зазначити, що за 2014 рік надано 1025 послуг, за 2015 рік - 7849 послуг, за 2016 рік – 8105 послуг. Станом на 20.08.2019 надано 5588 послуг, або на 153% більше проти аналогічного періоду минулого року.
Відділ у Царичанському районі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області - 3584 послуга. Найбільшим попитом серед населення користуються послуги з видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки - 2688 послуг, надання відомостей з Державного земельного кадастру - 637 послуг, надання довідки з Державної статистичної звітності послуг, державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу з державного земельного кадастру-259 послуг.
Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних, фізичних осіб — підприємців Царичанської райдержадміністрації - 1538 послуг. Найбільшим попитом серед населення користуються послуги з державної реєстрації іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно - надано 644 послуг, державної реєстрації права власності на нерухоме майно - 766 послуг.
Сектор головного управління державної міграційної служби України в Дніпропетровській області Царичанського району, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку - 150 послуг.
Відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, будівництва та архітектури Царичанської райдержадміністрації - 138 послуг. Видача висновку про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки- 130 послуг.
Видача посвідчення батьків та дітей з багатодітної сім’ї - 139 послуг.

Керуючись законами України “Про місцеві державні адміністрації”, “Про адміністративні послуги” з метою вдосконалення порядку надання адміністративних послуг, підвищення їх якості, створення сприятливих і доступних умов для реалізації фізичними і юридичними особами прав на одержання таких послуг:

1. Інформацію про організацію роботи центру надання адміністративних послуг Царичанської районної державної адміністрації взяти до відома.


2. Відділу з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації забезпечити:
надання адміністративних послуг у строки, визначені нормативно-правовими актами;
спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання;
надання суб’єктам звернень вичерпної інформації та консультацій щодо вимог та порядку надання адміністративних послуг.

3. Відділу з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації та рекомендувати суб’єктам надання адміністративних послуг забезпечити виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р “Деякі питання органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг”.

4. Рекомендувати суб’єктам надання адміністративних послуг у разі змін до нормативно-правових актів, які регулюють певний вид діяльності, вчасно інформувати відділ з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації.

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 27.06.2018 № Р-225/0/385-18 “Про організацію роботи центру надання адміністративних послуг Царичанської районної державної адміністрації”.

6. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на відділ з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.



Голова райдержадміністрації Р.В.БУЛЕНОК
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор