www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Вівторок, 16 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
31.01.2018 № Р-43/0/385-18 "Про погодження заключного звіту про виконання програми створення і ведення містобудівного кадастру Царичанського району на 2013-2017 роки та зняття її з контролю у зв’язку із закінченням терміну її дії"
Версія для друку Написати листа


ЦАРИЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

31.01.2018 смт Царичанка № Р-43/0/385-18

¬
Про погодження заключного звіту
про виконання програми
створення і ведення містобудівного
кадастру Царичанського району
на 2013-2017 роки та зняття її
з контролю у зв’язку із
закінченням терміну її дії

Керуючись Законом України “Про місцеві державні адміністрації” та розпорядженням голови облдержадміністрації від 12 червня 2007 року
№ Р-211/0/3-07 “Про порядок розроблення, затвердження та виконання регіональних цільових програм у Дніпропетровській облдержадміністрації”
(зі змінами):


1. Погодити заключний звіт про виконання програми створення і ведення містобудівного кадастру Царичанського району на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням районної ради від 25.12.2013 №281-27/VI (далі – Програма) згідно з додатком.

2. Направити в установленому порядку матеріали про виконання Програми для зняття її з контролю на розгляд чергової сесії Царичанської районної ради.

3. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, будівництва та архітектури райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.


Виконуюча обов’язки
голови райдержадміністрації О.Д. БАКУЛІНА



Додаток
до розпорядження голови
райдержадміністрації
31.01.2018 № Р-43/0/385-18

ЗАКЛЮЧНИЙ ЗВІТ
про виконання програми створення і ведення містобудівного кадастру Царичанського району на 2013-2017 роки


У районі була розроблена і затверджена сесією районної ради від 25.12.2013 №281-27/VI “Програма створення і ведення містобудівного кадастру Царичанського району на 2013-2017 роки”.
Мета Програми полягала у приведенні містобудівної діяльності у відповідність до діючого законодавства, а також створенні інструменту підвищення ефективності управління розвитком територій адміністративного району, населених пунктів, а саме: створення та функціонування на районному рівні системи геопросторових даних містобудівного кадастру, розроблення та впровадження інформаційної автоматизованої системи містобудівного кадастру та організація планового введення до бази даних кадастрової інформації відповідно до Регламенту, установленому державними будівельними нормами.
Реалізація завдань і заходів Програми залежала від створення служби містобудівного кадастру на районному рівні, яка на даний час не створена, оскільки потребує значних фінансових ресурсів. Спеціалісти служби повинні мати відповідну освіту та пройти спеціальне навчання.
Крім того, для початку реалізації містобудівного кадастру необхідно було провести актуалізацію та оновлення містобудівних та картографічних матеріалів за рахунок коштів місцевих бюджетів селищної та сільських рад.
Враховуючи вищевикладене, відсутність кадрів та значні фінансово-матеріальні ресурси на створення локальної мережі містобудівного кадастру, реалізація завдань і заходів Програми проходила повільними темпами.
На сьогоднішній день, райдержадміністрацією проведено інвентаризацію містобудівних і картографічних матеріалів, а відповідні матеріали направлено до облдержадміністрації.
З метою вдосконалення містобудівної діяльності обласною радою у 2017 році продовжено дію Програми створення та ведення містобудівного кадастру Дніпропетровської області до 2022 року, а єдиним відповідальним виконавцем визначено управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.
У грудні 2017 року презентовано сайт та геопортал містобудівного кадастру області. Таким чином, стартував успішний проект геопорталу містобудівного кадастру Дніпропетровщини в онлайн-режимі. Проект покликаний поєднати регіональні та місцеві рівні.
Наразі створено інструмент, який постійно доповнюється новими функціями. Зокрема, інформація стосується об’єктів проектування та картографії. До проекту вже підключились 15 районів, у тому числі Царичанський. Кожен бажаючий може переглянути генеральний план району, аби планувати можливості бізнесу або ж проживання.
Крім того, окремі опції дозволяють дізнатися інформацію про стан доріг. У свою чергу, містобудівні можливості та документація є важливими для об'єднаних територіальних громад області.
Сайт поки працює в тестовому режимі, тому мешканці області можуть вносити власні поправки та пропозиції. Портал містить відомості про історію, сучасний стан, плани, майбутні заповідники та інше.

Начальник відділу житлово-комунального господарства,
нфраструктури, будівництва та архітектури райдержадміністрації О.О. КОРСУН

Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор