www.tsarich-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Царичанський район
МЗС Фінляндії та корпорація NEFCO підписали угоду про створення цільового фонду для фінансування проектів «чистої» енергетики в Україні
Версія для друку Написати листа

МЗС Фінляндії та корпорація NEFCO підписали угоду про створення цільового фонду для фінансування проектів «чистої» енергетики в Україні



29 листопада Міністерство закордонних справ Фінляндії (http://formin.finland.fi) і Північна екологічна фінансова корпорація NEFCO (https://www.nefco.org) підписали Угоду про створення фонду для фінансової підтримки проектів з відновлюваної енергетики в Україні. Обсяг фонду становитиме 6 млн євро.

Фінсько-український цільовий фонд передбачає надання технічної допомоги та виділення грантових коштів для підготовки та реалізації проектів «чистої» енергетики в Україні.

Основним координатором роботи фонду з боку України стане Держенергоефективності. Фінансування проектів буде здійснюватися через NEFCO.

Домовленості щодо співпраці України та Фінляндії у відновлюваній енергетиці було досягнуто шляхом підписання Меморандуму про взаєморозуміння між МЗС Фінляндії і Держенергоефективності у січні цього року під час візиту Президента України Петра Порошенка до Фінляндії.

З метою виконання положень зазначеного Меморандуму ініційовано створення цільового фонду. Особливості роботи майбутнього фонду обговорювалися під час офіційного візиту Голови Держенергоефективності Сергія Савчука до МЗС Фінляндії у березні цього року, а також під час його робочої зустрічі із старшим менеджером з інвестицій NEFCO Хеленою Ляхтеенмякі у вересні поточного року у Києві.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор